ANWB zamelt kinderfietsen in voor gezinnen die daar geen geld voor hebben

nieuws
Foto Andor Heij. Fietsen.

Het ANWB Kinderfietsenplan start deze maand inzamelacties in de provincie Groningen. Inwoners van Groningen wordt gevraagd om fietsen die niet meer gebruikt worden, in te leveren.

De ANWB krijgt van de samenwerkende organisaties dit jaar meer verzoeken voor fietsen, sinds kort ook voor Oekraïense kinderen. “Een eigen fiets is niet voor elk kind vanzelfsprekend door de financiële situatie thuis,” zegt Inge Veliscek, projectleider ANWB Kinderfietsenplan. “Een eigen fiets is waardevol voor een kind, het geeft zelfstandigheid en vrijheid, ze kunnen zelf naar school, vrienden of andere activiteiten fietsen. Daarnaast is het ook belangrijk dat kinderen veilig deelnemen in het verkeer. Om echt goed te fietsen moeten ze meters maken op de fiets.”

Het ANWB Kinderfietsenplan, opgericht in 2015, heeft de afgelopen jaren ruim 50.000 fietsen ingezameld en uitgedeeld aan kinderen. Via partners zoals Leergeld Nederland worden de fietsen geschonken aan kinderen die deze het hardst nodig hebben.

Fietsen inleveren kan de hele maand juni, onder meer aan de Ulgersmaweg 42 (maandag t/m donderdag van 09.00 tot 15.00 uur, en bij Noorderpoort, Bornholmstraat 31 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur).