Actie van leerlingen Tine Marcusschool tegen hondenpoep

nieuws
Foto: Kentalis Tine Marcusschool

De leerlingen van groep 5 van de Tine Marcusschool in Beijum zijn de hondenpoep op de speelplek bij hun school aan de Jaltadaheerd helemaal zat. Kinderburgemeester Samuel komt nu in actie.

De leerlingen schreven samen met juf Johanna een brief aan de burgemeester, waarin ze hun beklag deden over de hondenpoep en andere rommel op de speelplek. Het gebiedsteam Oost pakte, namens de burgemeester, de brief op en ging in gesprek met de leerlingen. Samen kwamen ze tot een aanvalsplan: een prullenbak en een verkeersbord.

Het gaat om een rode adoptieprullenbak die de school zelf leegmaakt, en een verkeersbord met daarom een tekening die gemaakt is door de kinderen. Kinderburgemeester Samuel onthult deze vrijdag het bord, samen met de leerlingen van groep 5. Ze hopen met hun actie bewustzijn bij hondenbezitters te creëren. Het bord krijgt een plek op de speelplek bij het Kettingpad tegenover Het Trefpunt.