50.000 euro coronasteun voor Amysoft Lycurgus, Gijs Hepro Groningen en Martini Sparks

De volleyballers van Amysoft Lycurgus, de ijshockeyers van Gijs Hepro Groningen en de basketbalsters van Martini Sparks krijgen gezamenlijk 50.000 euro van de gemeente Groningen om de gevolgen van de coronacrisis te dempen. Dat maakte wethouder sport Inge Jongman woensdag bekend.

Door de coronacrisis hadden sportclubs het  financieel lastig. Zo waren er geen inkomsten van toeschouwers, moesten sponsoren gecompenseerd worden en werden kosten gemaakt voor wedstrijden die uiteindelijk afgelast werden vanwege corona-maatregelen. Deze drie clubs konden daarnaast niet volledig gebruik maken van de bestaande landelijke steunmaatregelen.

De verdeling van het geld is gemaakt op basis van maatwerk. Bijvoorbeeld op welk niveau een club uitkomt, en de aantallen toeschouwers zijn factoren die daarin zijn meegenomen. Uiteindelijk ontvangt Lycurgus 32.000 euro, GIJS 11.000 euro en Martini Sparks 7.000 euro.

Voorzitter Jacob van Gelder van GIJS is erg blij met de steun. Hij vertelt dat corona ook heel specifiek voor extra kosten zorgde, waar dit geld goed voor gebruikt kan worden: “Vanwege de coronamaatregelen moesten wij in de ijshal in Kardinge mensen ineens placeren. Zo’n systeem hadden wij helemaal niet, en onze gastheer Sportcentrum Kardinge ook niet. Daar hebben we speciaal een systeem voor laten bouwen, en dat kost geld.”