Wisselstoring nekt treinverkeer richting Leeuwarden (opgelost)

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Treinreizigers tussen Groningen en Leeuwarden hebben zondagavond te kampen gehad met vertraging. Door een wisselstoring was er beperkt treinverkeer mogelijk.

De problemen begonnen rond 18.00 uur. Door de storing konden de wissels tussen Groningen en Leeuwarden niet goed bediend worden. Treinverkeer was wel mogelijk, alleen konden niet alle treinen rijden. Vervoersbedrijf Arriva liet weten dat de trein die om 17.54 uit Groningen zou vertrekken als gevolg van de storing uit de dienstregeling was gehaald. Ook de trein van 18.17 uur uit Leeuwarden, en de 19.39 uur uit Groningen hebben niet gereden

Spoorbeheerder ProRail stuurde een storingsploeg ter plaatse. Rond 20.00 uur waren de problemen verholpen. Inmiddels rijden de treinen weer volgens de dienstregeling. Op het baanvak richting Friesland is het de laatste dagen erg druk. Vanwege werkzaamheden aan het spoor tussen Groningen en Meppel kiezen veel reizigers er voor om via Leeuwarden te reizen. Dit omdat de NS maar beperkte buscapaciteit aan kan bieden.