The Student Hotel ontruimd vanwege brandmelding, tientallen jongeren op straat

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

The Student Hotel aan het Boterdiep is donderdag in het begin van de nacht ontruimd vanwege een brandmelding. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl.

De melding van een brand kwam rond 00.15 uur binnen bij de hulpdiensten waarop een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. “Het brandalarm klinkt, en enkele tientallen studenten staan buiten op straat te wachten”, vertelt de fotograaf. “Brandweerlieden doen in het pand onderzoek, waarbij ze verdieping per verdieping inspecteren.”

Rond 00.45 uur wordt het gebouw weer vrijgegeven. “Van één van de brandweerlieden heb ik begrepen dat er niets is aangetroffen en dat de mensen weer naar binnen mogen.” De reden waarom het brandalarm af ging is onduidelijk, hier wordt onderzoek naar gedaan.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl