Stemmen voor de medezeggenschapsraad

De verkiezingen voor de medezeggenschapsraad gaan binnenkort weer van start. Studenten van de RUG en Hanzehogeschool kunnen vanaf maandag 16 mei op de medezeggenschapsraad stemmen.

De verkiezingen werden de afgelopen jaren geteisterd door een lage opkomst. Toch is de medezeggenschapsraad erg belangrijk voor studenten. Het is namelijk dé plek waar studenten en medewerkers kunnen meepraten over het beleid van de scholen.

De medezeggenschapsraad houdt zich bezig met studentenwelzijn en de belangen van studenten en medewerkers. De medezeggenschapsraad van de Hanzehogeschool heeft er onder andere voor gezorgd dat de scholen open bleven als studieplek tijdens de coronatijd.

Alle studenten kunnen van maandag 16 mei tot en met vrijdag 20 mei stemmen op de kandidaat van hun voorkeur.