SOG wint verkiezingen Universiteitsraad, opkomst historisch laag

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

Studenten Organisatie Groningen, SOG, heeft de verkiezingen voor de Universiteitsraad gewonnen. Dat meldt de Rijksuniversiteit Groningen, RuG, op haar website.

De SOG had het afgelopen jaar vier zetels maar krijgt er in de nieuwe raad twee zetels bij. Grote verliezer is de Doughnut Party. Deze partij had één zetel maar verliest deze. Lijst Calimero verliest één zetel en komt op vier. De Vrije Student behoudt haar twee zetels.

Opkomst
De opkomst bij de verkiezingen was historisch laag. Slechts 20,6 procent van de studenten nam de moeite om een stem uit te brengen. Het opkomstpercentage is ook lager dan vorig jaar, toen 24,6 procent een stem uitbracht. Het percentage roept ook vragen op: “Met zo’n lage opkomst is het de vraag of alle studenten wel vertegenwoordigd worden”, liet rector magnificus Cisca Wijmenga na de uitslag weten.

Universiteitsraad
De Universiteitsraad, U-raad, behartigt de belangen van alle medewerkers en studenten richting het College van Bestuur van de universiteit. Als vaste gesprekspartner van het bestuur levert de raad een belangrijke bijdrage aan de koers van de universiteit en de gang van zaken binnen de academie.

De volledige uitslag is op deze website te vinden.