Queer Pride trekt met mars door Stad

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Tussen de honderd en tweehonderd mensen hebben zondagmiddag meegelopen in een Queer Pride door de stad. Met de Pride werd aandacht gevraagd voor respect en veiligheid voor de queer-gemeenschap.

Het programma begon om 13.00 uur met een demonstratie op de Grote Markt. Daar vonden speeches en optredens van mensen uit de gemeenschap plaats. Vervolgens vertrok men om een mars door de binnenstad te lopen. Met spandoeken en borden vroeg men aandacht voor de queer-rechten en het vergroten van het bewustzijn. Zo strijdt men voor geen inmenging van bedrijven en kapitalistische organisaties, wil men een inclusieve aanpak en respect voor de LGBTQIA+-rechten. Tot slot vonden er op de Grote Markt nog enkele afsluitende speeches plaats.

“Moment om te vieren en te versterken”
“Met de coronapandemie, de invasie van Oekraïne en andere politieke ontwikkelingen, hebben we allemaal een paar zware jaren gehad”, laat de organisatie weten. “Als queer gemeenschap hebben we nog een lange weg te gaan voordat iedereen van ons veilig en gerespecteerd is, maar in plaats van ons hoofd in het zand te steken, willen we de Pride nemen als een moment om elkaar te vieren en te versterken. Radicale vreugde is ons motto, en we zijn hier om ervan te genieten.”

Tijdens het evenement waren er op de Grote Markt informatie-stands te vinden van het Groningen Feminist Network, de Let’s Talk About Sex campagne, en de Internationale Socialisten Groningen.

Rieks Oijnhausen maakte een filmpje van de mars:


.
Foto: Rieks Oijnhausen

Deel dit artikel: