Probleem gevonden met grote zweefmolen op Meikermis; wachten is op nieuw onderdeel

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Het installeren van één nieuw onderdeel staat het opnieuw opstarten van zweefmolen Around the World op de Meikermis in de weg.

Volgens woordvoerder Peter Steinfort heeft een inspectie van donderdag uitgewezen dat er nog één onderdeel in de elektronica van de kermisattractie nodig is om de zweefmolen weer in gebruik te nemen. Zodra dit onderdeel erin zit, kunnen keurders van de NVWA en de TÜV (de keuringsinstantie voor kermisattracties) het apparaat opnieuw goedkeuren. Pas dan mag de attractie weer open.

Zondagavond raakten bij een ongeluk met de attractie op de Grote Markt drie mensen gewond. Het ging mis tijdens het wisselen van de passagiers. Terwijl een nieuwe groep de attractie inging voor een rit, begon het zestig meter hoge apparaat ineens te draaien. De beheerder kon niet op tijd op de noodknop drukken en drie bakjes knalden tegen elkaar en de hekken rond de attractie. Drie mensen liepen blauwe plekken en schrammen op. Een meisje werd behandeld aan een snijwond. Eerder op de dag was er ook al sprake van een storing.

Direct na het ongeluk werd de zweefmolen gesloten en de attractie is sinds het ongeluk niet weer open geweest.