Pensioenbijeenkomst met SP-Kamerlid in Stad: “Pensioenen worden onzekerder”

nieuws
Foto: ingezonden / SP

In AC De Holm aan de Folkingestraat in Stad vindt zaterdagavond een pensioenbijeenkomst plaats. SP-Tweede Kamerlid Bart van Kent gaat in gesprek met aanwezigen.

De pensioenleeftijd is de afgelopen jaren verhoogd en de pensioenen zijn al jaren niet geïndexeerd. “Onze pensioenen worden onzekerder door de verslechtering van de pensioenwet”, vertelt Van Kent. “De Wet Toekomst Pensioenen, WTP, wordt door de regering met grote haast door de Tweede Kamer gedrukt. Deze wet maakt onze pensioenen individueler en onzekerder, bovendien worden de onzinnige rekenregels die nu indexatie tegenhouden niet aangepakt.”

Behalve in Groningen worden er ook op andere plekken in het land pensioenbijeenkomsten gehouden. Tijdens deze bijeenkomsten wil de SP in gesprek met mensen, met pensioenexperts en met activisten over de afbraak van het pensioenstelsel en hoe dit voorkomen kan worden. De avond in Groningen begint om 19.30 uur.

Deel dit artikel: