‘Oude dame’ vaart in zomermaanden door vogelparadijs

nieuws
Foto: Noordelijk Scheepvaartmuseum

In de zomermaanden kan er met het honderd jaar oude directievaartuig PW 17 / Emma een vaartocht gemaakt worden naar het Zuidlaardermeer. Onderweg wordt er verteld over de bijzondere flora en fauna.

De vaartocht begint bij het Museum aan de A, de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Via de Hunze vaart men naar het Zuidlaardermeer. Onderweg passeert men de Onnerpolder, de Westerbroekstermadepolder, het Foxholstermeer, de Kropswolderbuitenpolder en de Oostpolder. Aan boord is een gids die vertelt over de ontstaansgeschiedenis van het gebied maar staat ook stil bij de flora en fauna. De polders zijn een erg vogelrijk gebied, waarbij in de zomermaanden genoeg te zien is. Onderdeel van de vaartocht is een excursie door de Oostpolder.

Vervolgens vaart men terug naar het museum in Stad. De vaardata voor de komende maanden zijn 17, 22 en 25 juni, 4, 23 en 27 juli, 3 en 17 augustus. De vaartocht begint in de ochtend om 09.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur en kost 65 euro per persoon. Meer informatie vind je op deze website.