Opbouw Meikermis op Grote Markt begonnen

nieuws
Foto: Harro Meijer

Op de Grote Markt zijn kermisexploitanten maandag begonnen met de opbouw van de Meikermis. De kermis wordt aanstaande donderdag geopend.

Zondag werd de Poffertjeskraam op de Grote Markt verwijderd om plaats te maken voor de Meikermis, die de afgelopen twee jaren vanwege de coronacrisis niet gehouden kon worden. Maandagochtend arriveerden de eerste exploitanten met hun trucks met kermisattracties. Na een middag hard werken vingen maandagavond drie attracties de laatste zonnestralen. “De Disco Jumper, de Future Dance en de Jumbo staan inmiddels”, vertelt nieuwsfotograaf Patrick Wind.

Op dinsdag gaat de opbouw van de Meikermis verder. Ook op de Vismarkt zullen attracties gaan verrijzen. Daar kan men echter pas met de opbouw beginnen als de marktdag voorbij is. Op de Ossenmarkt worden nostalgische kermisattracties opgebouwd. De Meikermis bestaat uit tientallen attracties. Nieuw dit jaar zijn de Toxic en de 65 meter hoge Airborne.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Harro Meijer