Nieuwe naam studentenflat Vrydemalaan slaat de plank mis

nieuws
Foto: Jesse Weijn

Met veel tam tam werd donderdag de nieuwe naam van de studentenflat aan de Vrydemalaan onthuld: Libertas. Volgens GroenLinks-raadslid Benni Leemhuis slaat men met deze naam de plank volledig mis.

“Dit is het zoveelste voorbeeld dat je projectontwikkelaars geen namen voor gebouwen of buurten moet laten verzinnen”, meldt Leemhuis op sociale media. “De projectontwikkelaar stelt in media-uitingen dat Libertas voor vrijheid staat en afgeleid is van de straatnaam Vrydemalaan. Maar de Vrydemalaan heeft niets met vrijheid te maken. In werkelijkheid, Vrydema gaat uiteindelijk terug op een ‘Vrouwe Ida’ en de laan is vernoemd naar een eerdere borg die in de buurt stond. Heel erg.”

De nieuwe studentenflat, waar straks plaats is voor 270 studenten en een aantal kleine ondernemingen, moet voor aanstaande Kerstmis af zijn.