Nieuwe studentenflat Vrydemalaan gaat Libertas heten

De nieuwe studentenflat aan de Vrydemalaan krijgt de naam Libertas, dat werd vandaag feestelijk bekend gemaakt.

Naast deze onthulling werd er ook gevierd dat het hoogste punt van de woontoren bereikt is. Wanneer de toren af is passen er 270 studenten in en daarnaast is er ook ruimte voor kleine ondernemingen. Het is de bedoeling dat de toren voor de kerst af is.

De bouw van de woontoren startte een klein jaar geleden en vandaag werd het hoogste punt bereikt. Dit werd feestelijk gevierd met enkele toespraken en een lunch naast het gebouw. De toren bestaat uit negentien verdiepingen, op elke verdieping zitten vijftien kamers met eigen badkamer. De keukens moeten de studenten echter wel delen, hiervan zijn er namelijk twee per woonlaag.

Het gebouw is grotendeels bedoeld voor internationale studenten van de universiteit, maar een gedeelte is ook beschikbaar voor Nederlandse studenten. Er word hard gewerkt aan de woontoren om er voor te zorgen dat deze voor de kerst af is.