Man probeert agent te slaan met glazen fles

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Agenten hebben in de nacht van zondag op maandag een man gearresteerd die een politieman probeerde te slaan met een glazen fles. Dat meldt de politie op sociale media.

Rond 00.20 uur meldt een surveillance-eenheid dat zij hulp nodig hebben. Zij bevinden zich op dat moment in de omgeving van de P. Waijerstraat. Op deze locatie dreigt een verdachte een agent te slaan met een glazen fles. Een tweede noodhulp-eenheid schiet te hulp. “We hebben een persoon aangehouden”, schrijft de politie korte tijd later. “De verdachte pleegde veel verzet tijdens en na zijn aanhouding.”

De verdachte is overgebracht naar een cellencomplex in Assen. “Dit cellencomplex beschikt over een speciale cel. We hebben hier voor gekozen omdat de verdachte zichzelf bleef verwonden en ons bleef bedreigen.” Direct werd er ook een onderzoek gestart naar de toedracht. “We hebben de verdachte onderzocht op middelengebruik. Er ontstond een verdenking van cocaïnegebruik. De verdachte wilde echter niet meewerken aan het bloedonderzoek. Uiteindelijk is de persoon gecontroleerd door een GGD-arts. De verdachte wordt maandag verhoord.”