Leerlingen De Hoeksteen leren in mobiele escaperoom hoe het internet werkt

nieuws
Foto via KPN

Leerlingen van basisschool De Hoeksteen in Groningen kregen dinsdag bezoek van twee ‘glasvezelbussen’, met daarin een mobiele escaperoom. Daarin leerden leerlingen uit de bovenbouw hoe het internet werkt en wat glasvezel is.

In de twee bussen werd de kinderen gevraagd een probleem op te lossen, namelijk om een kapotte internetverbinding te herstellen. Door middel van het kraken van codes, kabels trekken en andere puzzels slaagden de leerlingen erin het internet te repareren.

KPN Netwerk bouwde de escape experience, met als doel om op een speelse manier de kennis van kinderen te verbeteren op het gebied van techniek en wetenschap. KPN wil met de speciale Glasvezelbussen laten zien hoeveel werk er achter de schermen wordt verricht om het internet aan de praat te houden en waarom het in een digitale samenleving steeds belangrijker wordt om goed verbonden te blijven.

Deel dit artikel: