Kapotte Abrug leidt tot Limbo-achtige taferelen in Stad

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De Abrug is zaterdagmiddag defect geraakt. Door een storing willen de slagbomen niet meer omhoog.

“Het is een chaos”, vertelt Jorien Bakker lachend. “Ik fietste er rond 13.30 uur langs om even naar de markt te gaan om wat boodschappen te halen. Ik ben maar omgefietst. Op de terugweg dacht ik, het zal nu wel klaar zijn. Maar niet dus. De brug ligt in een vrijwel gesloten toestand, maar de slagbomen willen niet omhoog. Voetgangers en fietsers laten zich echter niet tegen houden en kruipen onder de slagbomen door. Alsof ze de Limbo dansen, haha.”

Brugwachters
“Op de brug staan twee brugwachters die het ook maar laten gebeuren. Ook omdat ze denk ik zich goed realiseren dat ze de mensen niet tegen kunnen houden.” Gemeentewoordvoerder Manon Hoiting: “Er is inderdaad een storing aan de brug. Een monteur is inmiddels ter plaatse om het euvel zo snel mogelijk op te lossen. Hoe lang dit gaat duren is nog onbekend.” Nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl meldt dat het rond de brug erg druk is: “Het brugdek wil niet helemaal sluiten waardoor de slagbomen niet omhoog willen.”

Update 15.50 uur
De gemeente laat weten dat de storing is opgelost en dat de brug weer draait.

Lambada
De Limbo is een acrobatische dans uit Trinidad waarbij de danser onder een laag hangende, soms brandende, stok door moet dansen. De danser mag zich niet bukken, maar moet achterover hangen. Als hem dat is gelukt, wordt de stok lager gehangen.

Deel dit artikel: