Huurders Paddepoel-Zuid komen opnieuw in actie nu vocht en schimmel nog steeds niet zijn opgelost

Bewoners van huurwoningen in de wijk Paddepoel-Zuid komen opnieuw in actie voor woningverbetering. Dit omdat problemen nog steeds niet zijn opgelost.

Eind vorig jaar zijn de woningen door woningcorporatie Lefier gerenoveerd. Toch ervaren de huurders nog steeds problemen zoals vocht en schimmelvorming, woonkamervloeren die tochtig en niet geïsoleerd zijn, koude en tochtige keukens, voordeuren die klemmen en stank van riolering in huis. Samen met de SP zijn de huurders een petitie gestart. In totaal eisen 148 huurders dat de problemen worden verholpen en dat er zonnepanelen op de daken worden geplaatst.

“De huurders geven aan dat de renovatie niet het beoogde resultaat heeft opgeleverd, namelijk gezonde woningen en lagere energielasten”, vertelt SP-woordvoerder Jurrie Huisman. “Het is onpraktisch en onlogisch dat Lefier wel de daken vervangt maar geen zonnepanelen plaatst. Zeker nu de energieprijzen maar blijven stijgen en veel mensen de energierekening niet meer kunnen betalen.” De SP gaat woensdag vragen stellen tijdens het Politieke Vragenuur.

Een groep bewoners heeft maandagmiddag samen met Jurrie Huisman de petitie aan Lefier overhandigd. Nadat Lefier de petitie aannam werden de bewoners uitgenodigd om in gesprek te gaan met de woningcorporatie. In dit gesprek hebben bewoners vragen gesteld, die over drie weken in een vervolggesprek worden beantwoord.