Gratis crème voor zonaanbidders op Stadsstrand

nieuws
Foto: Sundo

Bezoekers van het Stadsstrand in Groningen kunnen tot en met het einde van de zomer gratis zonnebrandcrème gebruiken. Op initiatief van Sundo en DA staat er een zonnebrandpaal bij het strand, waardoor zonaanbidders zich kunnen beschermen tegen UV-stralen.

De crème in de paal wordt gratis beschikbaar gesteld door drogisterijketen DA. Op de zonnebrandpaal staat een ‘smeeradvies’: op basis van hoe hoog het risico op verbranding door de zon is (de zogenaamde UV-index) staat aangegeven of bezoekers zich beter wel of niet in kunnen smeren. Bij UV-index 3 is smeren ten zeerste aan te raden, want verbranding kan dan al na 25 minuten optreden.

De palen worden deze zomer op meerdere plekken in Nederland geplaatst waar veel zonaanbidders komen. Met de palen willen Sundo en DA voorkomen dat mensen huidkanker ontwikkelen, doordat ze te lang in de zon liggen. Sundo stelt dat ongeveer twintig procent van alle Nederland ooit een vorm van huidkanker krijgen tijdens hun leven. Het bedrijf hoopt dan ook dat de paal bij het Stadsstrand bijdraagt aan haar missie om het aantal gevallen van huidkanker met dertig procent terug te dringen in de komende dertig jaar.