Eind mei dag en nacht grootschalige werkzaamheden bij Hoofdstation

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Spoorzone

In de laatste week van mei vinden er, zowel overdag als in de nacht, grootschalige werkzaamheden plaats op en rond het Hoofdstation van Groningen. Reizigers moeten daardoor op verschillende momenten rekening houden met extra reistijd en de omgeving kan overlast ondervinden door de werkzaamheden.

Tussen dinsdag 24 tot en maandag 30 mei worden de huidige sporen 7 en 8 verhuisd naar een nieuw spoordek aan de zuidzijde van het station en aangesloten op het bestaande spoor. Ook verhuist het monumentale seinhuis naar een tijdelijke plek bij perron 3 en worden de brugdekken van de tijdelijke, 129 meter lange hulpbrug over de sporen en op het station ingehesen.

In deze periode rijden er bussen in plaats van treinen tussen Groningen en Eemshaven. Op 29 mei is er helemaal geen treinverkeer mogelijk van en naar station Groningen en rijden er ook bussen tussen Groningen-Groningen Europapark, Groningen-Zuidhorn en Groningen-Delfzijl.