Eerste trainingen FC Groningen vanaf maandag 20 juni

sport
Foto: Sportphotoagency.com coach *Frank Wormuth* of Heracles Almelo

De voorbereiding van FC Groningen op het nieuwe voetbalseizoen begint al vroeg. De eerste veldtrainingen onder leiding van de nieuwe trainer Frank Wormuth starten in de week van maandag 20 juni.

In tegenstelling tot in voorgaande jaren komt er geen eerste training van het nieuwe seizoen met een speciaal programma voor de supporters. Dat heeft te maken met diverse festivals in die week, waaronder Stadspark Live, de Hella Mega Tour en het concert van Guns ‘n Roses. Vanwege die festivals worden alle parkeerplekken op en rondom Sportpark Corpus den Hoorn gebruikt. Ook vanwege de geluidsoverlast vanuit het Stadspark is het voor FC Groningen niet haalbaar om in die week een goed evenement voor supporters op te zetten.

Supporters kunnen op vrijdag 24 juni de nieuwe trainersstaf en spelersgroep van FC Groningen aan het werk zien. Dat kan bij de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Op die dag wordt er bij en tegen SC Loppersum geoefend.

Op maandag 4 juli vertrekt de eerste selectie naar een trainingskamp in het Duitse Barsinghausen. Daar vindt op zaterdag 9 juli een oefenwedstrijd plaats, tegen Hannover 96. De oefencampagne wordt afgesloten op zaterdag 30 juli. Met een duel in de Euroborg tegen het Spaanse Osasuna, dat afgelopen seizoen in de middenmoot is geëindigd in de Primera Division. Een week later staat de eerste speelronde in de Eredivisie op de agenda.