De eindexamens zijn weer begonnen

Het is de spannendste tijd van de middelbare school: de eindexamens. Vanaf vandaag moeten de leerlingen, na weken voorbereiding, aan de slag voor hun diploma. 

Bij de havo werd er donderdag afgetrapt met Duits gevolgd door Aardrijkskunde. Voor het vwo stond dit jaar Muziek en Nederlands als eerst op het programma. Biologie was het eerste examenvak bij het vmbo. “Ik weet niet of ik wel een voldoende heb gehaald” vertelde één van de leerlingen van het CSG Augustinus toen ze net klaar was met haar Duits examen. “Ik was heel zenuwachtig.”

De eindexamens worden voor het eerst in twee jaar weer in de oude vorm gehouden. Door de coronapandemie konden de eindexamens de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Bij het Augustinus was het dan ook weer wennen dat de gymzaal weer werd omgetoverd tot examenzaal.

Op vrijdag staat voor de havo Wiskunde op het rooster. Leerlingen op het vwo houden zich dan bezig met Filosofie en Biologie. Het vmbo kan met Frans en Geschiedenis aan de gang.