“Dat wij de vrijheid mogen vieren is fantastisch”

Met het leggen van bloemen en toespraken van de burgemeester en kinderburgemeester werd in het Bevrijdingsbos aandacht besteed aan de vrijheid.

Het is donderdag 77 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog in Nederland eindigde. Na twee coronajaren kon de viering weer met publiek, en daar was de organisatie erg blij mee. “Het is erg goed bevallen,” zegt voorzitter John van der Woude van het Bevrijdingsbos. “In deze tijd met alle oorlog die er is in de wereld, dan mogen we blij zijn dat we vrijheid mogen vieren. Dat is fantastisch. Ik denk dat mensen er door de situatie nu ook extra bij stilstaan.” Dat deed ook burgemeester Koen Schuiling. “Er zit zo ongelooflijk veel in vrijheid. Gelukkig vieren we dat vandaag. We zien op een korte afstand van ons hoe kwetsbaar het is, dus het is ook heel goed om dit met elkaar te doen.”

De sprekers stonden extra stil bij de vrijheid van kinderen. “Ik vond het een eer om hier te spreken,” vertelt kinderburgemeester Samuel. “Ik vind het heel belangrijk om te vieren dat we vrij zijn in Nederland. Niet overal in de wereld is vrijheid, dus is het belangrijk om daar blij mee te zijn.”