D66: ‘Waarom moeten Stadjers die een auto delen twee parkeervergunningen hebben?’

nieuws
Zeker bij hoogbouw kan een deelauto een hoop parkeerproblemen besparen (Foto: Bram Koster)

Inwoners van de gemeente Groningen die gebruik maken van een deelauto moeten soms twee parkeervergunningen hebben voor dezelfde deelauto. Volgens D66-raadslid Andrea Poelstra is geheel onduidelijk hoe dat kan.

Inwoners die op twee verschillende adressen  in twee verschillende wijken wonen, maar wel gebruik maken van dezelfde auto, moeten twee parkeervergunningen aanschaffen, stelt Poelstra. Dat terwijl het nooit zo zal zijn dat de auto op twee plekken tegelijk geparkeerd staat.

Poelstra gaat woensdag opheldering vragen aan het gemeentebestuur over de situatie, die het gebruik van deelauto’s juist zou ontmoedigen “Het beoogde doel van het betaald parkeren is het reduceren van de parkeerlast”, aldus Poelstra. “Mensen die gebruik maken van een deelauto helpen hier al aan mee. De auto staat de helft van de tijd in de ene wijk en de andere helft van de tijd in een andere wijk. Deze twee inwoners hebben de parkeerdruk in hun wijk dus al voor de helft ontlast. Als we inwoners met een deelauto vragen om dubbel te betalen, wordt het delen van een auto juist ontmoedigd.”