Cbs de Borg 6a wint zwerfafval-wedstrijd: “Mensen moeten meer om de natuur denken”

De Groninger kinderburgemeester Samuel startte onlangs een wedstrijd voor basisscholen om een idee te verzinnen om zwerfafval tegen te gaan. Donderdag was de prijsuitreiking in de Biotoop in Haren. Groep 6a van Cbs de Borg uit Haren nam de winst mee naar huis met de “Rijbak”.
“De Rijbak is een skelter met een aanhangwagen, daarmee ga je dan rijden. Er zijn dan twee mensen die grijpers hebben om al het afval van de grond te pakken en in de bak te leggen”, vertelt Evy van de winnende school. Kinderburgemeester Samuel vindt zwerfafval een belangrijk onderwerp, zo’n actie kan er voor zorgen dat iedereen bewuster wordt van het zwerfafval probleem.

De “rijbak” wordt ook echt ingezet, hier gaat de gemeente Groningen voor zorgen. Cbs de Borg blijft betrokken bij dit project, zij mogen een ontwerp gaan verzinnen voor het product.

Groep 6a had niet zien aankomen dat ze zouden winnen, “de andere ideeën waren ook erg goed”, vertelt Maartje. De kinderen waren erg blij en mochten een beker, gemaakt van gerecyclede producten, mee naar huis nemen.