Brandweer redt gewonde bewoner uit brandend appartement aan Peizerweg

nieuws
Foto: 112 Groningen

In een portiekflat aan de Peizerweg woedde in de nacht van donderdag op vrijdag een uitslaande brand. De brandweer wist de bewoner te redden, maar wist niet te voorkomen dat deze persoon gewond raakte.

De brand in de flat werd om en nabij 01.30 uur bij de brandweer gemeld door een oplettende buurtbewoner. De brandweer spoedde zich naar de Peizerweg en begon meteen een zoektocht naar aanwezige personen. In de woning werd de bewoner aangetroffen. Deze persoon werd door de brandweer naar buiten gebracht, waarna ambulancepersoneel zich over het slachtoffer ontfermde. De bewoner is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Na ongeveer twintig á vijfentwintig minuten had de brandweer het vuur, wat woedde in de keuken van het appartement, onder controle. De brand zorgde voor grote schade in de woning. De Stichting Salvage komt ter plaatse om de schade op te nemen.

De Peizerweg was enige tijd afgesloten tussen het spoor en de Van Wassenaerstraat om de hulpdiensten de ruimte te bieden.

Deel dit artikel: