Brandweer in actie voor smeulende lichtbak in binnenstad

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De Groninger brandweer moest zondagmiddag in actie komen op de Grote Markt vanwege een smeulende reclame-lichtbak. Dat meldt nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl.

De melding van de brand kwam rond 16.00 uur binnen waarop een tankautospuit ter plaatse werd gestuurd. “Aan de gevel van de horecazaak hangt een lichtbak waarmee reclame wordt gemaakt”, vertelt Wind. “Eén van de letters is gaan smeulen. Wellicht vanwege kortsluiting of een probleem met een transformator. Als gevolg van de warmte is de lichtbak wat gesmolten. Brandweerlieden hebben een controle uitgevoerd waarbij gebruik werd gemaakt van een warmtebeeldcamera. Daarmee werd gekeken of de bak nog warm was, maar dat bleek mee te vallen. Er hoefde niet geblust te worden.”

Na de inspectie is de brandweer weer teruggekeerd naar de kazerne.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel: