Auto raakt te water na uitwijkmanoeuvre langs Damsterdiep bij Ten Boer

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In de nacht van donderdag op vrijdag raakte een personenauto te water in het Damsterdiep vanaf de N360 bij Ten Boer. Dat melden verschillende noordelijke media. De bestuurder kwam er zonder letsel vanaf, maar zijn auto werd vrijdagochtend total loss uit het water gehaald.

De bestuurder is vermoedelijk in een slip geraakt, nadat deze moest uitwijken. De automobilist raakte niet gewond, maar liep wel een nat pak op. De auto zonk naar de bodem van het Damsterdiep en raakte onherstelbaar beschadigd.

Vrijdagochtend werd de auto, met behulp van een duikteam, uit het water getakeld. Dat zorgde voor enige verkeershinder, omdat één rijstrook van de N360 moest worden afgesloten.