Vos slaat toe in De Wijert: “Eén gans dood, twee gewond en nesten met eieren geplunderd”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een vos heeft de afgelopen dagen toegeslagen in de wijk De Wijert. Bij de aanvallen is één gans om het leven gekomen.

“De situatie speelt al een aantal dagen”, vertelt een medewerkster van Dierenambulance Groningen. “Een vos is al een aantal dagen bezig om bij de vijver bij de P.C. Hooftlaan en de Van Lenneplaan twee nesten met eieren te plunderen. De ganzen hebben de afgelopen dagen met man en macht geprobeerd om hun eieren te beschermen. Bij de aanvallen is één gans om het leven gekomen en twee ganzen zijn gewond geraakt. Eén van de gewonde ganzen bevindt zich inmiddels op een opvanglocatie, de andere gewonde gans is voortvluchtig en laat zich nog niet vangen.”

Twee nesten met eieren zijn ten prooi gevallen aan de vos. “Die eieren zijn kapot. Ja, de natuur is soms ontzettend hard. Of het opvallend is dat een vos zich in de woonwijk bevindt? Nee. De natuur staat onder druk door de oprukkende mens. De vos zal daarom steeds vaker in woonwijken te zien zijn.” De medewerkster geeft aan dat de gewonde gans de komende dagen goed in de gaten wordt gehouden en dat men hoopt dat het dier snel gevangen gaat worden.

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl