Stadswerkplaats dringend op zoek naar vervangende cursuslocatie

De Stadswerkplaats is dringend op zoek naar een vervangende plek om cursussen te geven. De huur van de loods aan de Akeleiweg wordt per 1 juli opgezegd en dus moet de werkplaats noodgedwongen verhuizen.

De Stadswerkplaats is een openbare werkplaats voor hout- en metaalbewerking. Daarnaast biedt de organisatie allerlei cursussen aan. ‘Van amateur tot professional en van particulier tot bedrijven, iedereen kan hier terecht’, vertelt Dimar De Louw.

De huidige cursuslocatie aan de Akeleiweg wordt gedeeld met het Leger Des Heils. ‘Overdag kunnen zij gebruik maken van onze machines voor hun activiteiten. In ruil daarvoor maken wij ’s avonds gebruik van deze loods voor onze cursussen’, zegt De Louw. Dat kan echter binnenkort niet meer.

‘We moeten een beetje herrie kunnen maken’

De nieuwe cursuslocatie moet aan een aantal eisen voldoen. ‘We moeten na zeven uur ’s avonds wel een beetje herrie kunnen maken.’ Dat kan niet op een plek waar mensen dichtbij wonen, zoals het Akerkhof. Daarnaast is voldoende ruimte voor alle materialen en machines een belangrijke vereiste.’

De locatie in het centrum blijft overigens gewoon bestaan. ‘Maar om alle cursussen te kunnen aanbieden, hebben we ook een grote ruimte zoals deze loods nodig, waar we niet voor geluidsoverlast bij omwonenden zorgen.’

Hopen op een wonder

De Stadswerkplaats doet er alles aan om zoveel mogelijk cursussen door te laten gaan. Maar dat een deel van de aankomende cursussen in september niet kan plaatsvinden, lijkt al zo goed als zeker. ‘Er moet een wonder gebeuren’, zegt de Louw. ‘We hopen zo snel mogelijk een plek te vinden, zodat we er niet al te lang tussenuit zijn en mensen ons nog steeds weten te vinden.’