SP houdt financiering tweedaags Vindicat-festival door gemeente onder de loep: ‘Waar ligt de grens?’

Waar ligt voor het gemeentebestuur de grens van financieel bijdragen aan verenigingen die festivals organiseren in Groningen? Op die vraag wil de gemeenteraadsfractie van de SP aanstaande woensdag een antwoord, naar aanleiding van het tweedaagse festival wat de studentenvereniging wil organiseren.

Het festival vindt plaats tijdens de komende Paasdagen. Komende vrijdag gaan de deuren van het verenigingsgebouw open voor livemuziek en een borrel. De zaterdag erna organiseert Vindicat het Groninger Grachtenconcert, waar onder meer Wia Buze op het podium zal staan.

Onder meer de gemeente en de provincie Groningen betalen mee aan het festival, waarmee de studentenvereniging de tegenstellingen tussen Stadjers en studenten terug wil dringen en tegelijkertijd transparanter naar de stad wil zijn door een opener karakter te tonen.

‘Waar ligt de grens?’

Hoewel de SP stelt de open en transparante houding van de vereniging te waarderen, trekt de fractie de financiële samenwerking tussen de vereniging en de gemeente wel in twijfel.

“Welke afweging heeft het college gemaakt om ook vanuit de gemeente geld beschikbaar te stellen voor een festival dat door een vereniging voor de stad wordt georganiseerd?” vraagt SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk zich af. “En waar ligt voor het college de grens van financieel bijdragen aan verenigingen die festivals in Groningen voor iedereen in de stad organiseren?”

De fractie wil daarnaast weten hoeveel de gemeente maximaal aan een dergelijk festival wil gaan bijdragen, nu en in de toekomst. Dijk: “Is het college voornemens om vaker financieel bij te dragen aan festivals die georganiseerd worden door Vindicat?”