Oplettende buurtbewoner weet diefstal elektrische fiets te voorkomen

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een oplettende buurtbewoner heeft woensdagmiddag weten te voorkomen dat een elektrische fiets ook daadwerkelijk werd gestolen. Dat meldt de politie op sociale media.

De diefstal vond plaats op de Paterswoldseweg. “Dankzij een oplettende en dappere burger kan een gestolen fiets teruggebracht worden naar de eigenaar”, schrijft de politie. “De man zag iemand met de fiets op zijn schouder fietsen en is hem vervolgens net zo lang gevolgd tot de verdachte de fiets in de bosjes gooide en er vandoor ging.”

De politie vertelt verder: “Er worden de laatste tijd erg veel elektrische fietsen gestolen. Hoe triest het ook is, je kunt ze eigenlijk nergens meer in het openbaar neerzetten. Mocht je wel je fiets willen stallen, doe dit dan bij een bewaakte fietsenstalling.”