Minister Robbert Dijkgraaf op werkbezoek bij mbo, Hanze en RUG in Stad

nieuws
Foto via Hanzehogeschool

Minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen is maandag op werkbezoek bij een aantal onderwijsinstellingen in Groningen.

Op het Suikerterrein krijgt Dijkgraaf maandagochtend een beeld van de bijdrage van het mbo aan ontwikkelingen en innovaties op het gebied van duurzaamheid van Terra, Noorderpoort en het Alfa-college. Zo geven studenten engineering een toelichting op de waterstofboot die ze hebben gebouwd, vertellen studenten fietstechniek over de waterstoffiets waar ze mee werken en is er aandacht voor een project rond het bijzondere Hereford koeienras.

Vervolgens krijgt Dijkgraaf op de Zernike Campus, samen met minister Rob Jetten van Klimaat en Energie, uitleg van studenten van de Hanzehogeschool over een proeftuin voor groene chemie, een innovatiewerkplaats waar mbo, hbo en wetenschappelijk onderwijs samenwerken. Ook burgemeester Koen Schuiling, gedeputeerde Melissa van Hoorn en Han Fennema (Hanzehogeschool) en een bestuurder van de Gasunie zijn hierbij aanwezig. Verder spreekt minister Dijkgraaf met de studenten over waterstof en de Hydrohub.

Daarna krijgt minister Dijkgraaf op de Rijksuniversiteit Groningen op de New Energy Academy uitleg over de zonne-auto Green Spirit van het Top Dutch solarteam. Tenslotte spreekt hij met Groningse studenten van alle onderwijsinstellingen in een ‘Spreek je uit!-sessie om te horen wat er speelt, hoe ze naar de toekomst kijken en vooral ook wat hun ideeën zijn om dingen anders te doen.