Leger des Heils Groningen houdt inzamelingsactie voor nieuwe soepfiets

nieuws
Foto via Leger des Heils Groningen

Medewerkers van het Leger des Heils in Groningen willen dolgraag een nieuwe elektrische fiets om dak- en thuislozen in de Stad te voorzien van dekens, broodjes en soep. Maar de 5.500 euro voor zo’n fiets ontbreekt. Daarom startte de organisatie een crowdfundactie om er één te kunnen kopen.

In totaal is er 5.500 euro nodig om de oude fiets zonder trapondersteuning te vervangen. De teller van de actie staat op dit moment op 845 euro, dus er is nog flink wat geld nodig voordat een nieuw exemplaar gekocht kan worden.  Na vele jaren trouwe dienst is de soepfiets in Groningen hard aan vervanging toe, vertelt Leger des Heils-medewerker Sylvester: “We willen graag inzetten op een elektrische soepfiets. Hierdoor wordt het werk voor onze vrijwilligers een stuk makkelijker en kunnen er meer spullen worden meegenomen.”

Vrijwilligers van het heilsleger fietsen al jarenlang wekelijks op de soepfiets door de Stad om de dak- en thuislozen te voorzien van een warme kop soep, een belegd broodje, een kop thee of koffie of gewoon een praatje. “We proberen de mensen te bereiken die een afstand hebben tot de maatschappij of die hulpverlening mijden”, besluit Sylvester. “Het is vooral voorzien in de eerste levensbehoefte, maar het is ook gericht op contact met en aandacht voor onze medemens.”

Mensen die iets bij willen dragen aan de nieuwe, elektrische soepfiets van het Leger des Heils, kunnen dat doen via de speciale GoFundMe-pagina. Die is hier te vinden.