Leerlingen staan om drie uur ’s nachts bij docenten voor de deur met loempia’s en biefstuk

nieuws
Een docent van het Gomarus College geeft om drie uur 's nachts een economieles aan studenten - Foto via Gomarus College

Om 3 uur ’s nachts wakker gemaakt worden omdat er leerlingen voor je deur staan met Vietnamese loempia’s een flinke biefstuk of om een lesje economie te krijgen? Het overkwam medewerkers van het Gomarus College in Groningen.

Examenleerlingen van de havo en het vwo zetten een aantal weken terug een enquête uit onder het personeel, zogenaamd als input voor de schoolquiz. Maar één vraag stond in werkelijkheid geheel in het teken van een examenstunt: “Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken?”

Dat hebben ze geweten, want in de nacht van woensdag op donderdag stonden de leerlingen bij de personeelsleden op de stoep. Zo werd een docent om drie uur ’s nachts verrast met een biefstuk, kreeg een andere medewerker Vietnamese loempia’s thuisgebracht en mocht een economiedocent een les geven aan een paar leerlingen. Ze brachten daarvoor braaf hun economieboeken mee.