Lagere straf voor medeverdachte dodelijke steekpartij Vaargeul

nieuws
Foto: flickr.com/photos/90005020@N00/

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft de 19-jarige Machella V. veroordeeld tot vijftien maanden jeugddetentie en jeugd-tbs, voor haar rol bij een steekpartij aan de Vaargeul op 3 september 2020. Dat meldt RTV Noord.

Bij de steekpartij op een speelplein in de wijk Lewenborg kwam de 19-jarige Chris Kalfsbeek om het leven. De straf valt een half jaar lager uit dan de straf die de Groninger rechtbank vorig jaar uitsprak.

Machella lokte Chris die avond naar het speelplein. De jongeman had een oogje op haar. Hij werd echter meteen aangevallen door Sven O, de vriend van Machella. O. stak het slachtoffer met een mes in de buik en het tweetal ging er vervolgens vandoor. Chris bleef zwaargewond achter en overleed kort daarop op het plein.

Sven en Machella werden vorig jaar veroordeeld tot 21 maanden jeugddetentie en jeugd-tbs. De straf voor Machella viel lager uit omdat zij er vanuit ging dat Chris ‘slechts’ mishandeld zou worden.

Deel dit artikel: