Kinderboeken verspreid door Stad: ‘Omdat ik het niet meer aan mijn eigen kind kan voorlezen’

nieuws
Foto: Marijn Mulder

Op verschillende plekken in de stad Groningen zijn dinsdag kinderboeken verspreid. Op de boeken staat een tekst van de aanbieder: ‘Voor jou! ‘Omdat ik het niet meer aan mijn eigen kind kan voorlezen’.

De boekenactie is een campagne van reclamebureau Studio Plakband uit Groningen. Met de campagne wil het bureau aandacht vragen voor 1.115 kinderen, die door de toeslagenaffaire uit huis werden geplaatst. De kinderboeken dragen daarom allemaal het nummer 1115.

Volgens Joey Tualena, die de actie namens Studio Plakband op touw zette, staan er op dit moment zo’n dertig kinderboeken van verschillende formaten verspreid door de Stad, beplakt met post-its met de boodschap.

Met de campagne wil het reclamebureau aandacht vragen voor de uithuisplaatsingen en het Kabinet oproepen om er zo snel mogelijk iets aan te doen. “We vinden dat de kinderen echt als nummer worden behandeld in deze kwestie”, aldus Tualena. “Met de boeken willen we laten zien dat er achter alle 1.115 gezinnen een tragisch verhaal schuilgaat.”

Tekst gaat verder onder de foto:

Foto: Marijn Mulder

‘Hulp lijkt niet op te schieten, mogelijk meer acties’

Eerder deze week werd bekend dat nog geen enkel uit huis geplaatst kind terug is bij de toeslagenslachtoffers. Minister Franc Weerwind van Rechtsbescherming stelde dat eerder deze week, nadat bekend werd dat een proefproject rond de kinderen was mislukt. Een speciaal team moet nu duidelijkheid scheppen en zorgen dat de kinderen worden geholpen.

Tualena hoopt dan ook dat er snel schot in de zaak komt voor de kinderen: “Maar het lijkt nog steeds niet op te schieten. Als dit nog langer duurt, gaan we meer acties houden.”