Brandweer in actie voor wandelaars die kalf uit blubber proberen te redden in De Onlanden

nieuws
Foto: Raymond Meter - meterfotografie.nl

De brandweer van Peize moest dinsdagmiddag in actie komen in de De Onlanden voor een groep wandelaars die in de problemen waren gekomen toen zij een kalf probeerden te redden. Dat meldt nieuwsfotograaf Raymond Meter van meterfotografie.nl.

De melding van een dier in problemen kwam rond 14.45 uur binnen waarop een tankautospuit ter plaatse werd gestuurd. “Een groep wandelaars maakte een tocht door De Onlanden toen zij op een gegeven moment een kalf spotten dat vast zat in de blubber”, vertelt Meter. “Men bedacht zich niet en de wandelaars schoten het dier te hulp. Daarbij kwamen ze zelf echter ook vast te zitten. Daarop werd de hulp van de brandweer ingeroepen.”

Het was echter nogal een klus om de brandweer ter plaatse te krijgen. “De brandweer was naar het verkeerde adres gereden. Uiteindelijk is men wel ter plaatse geraakt. Daarbij werden zowel het dier als de wandelaars uit de blubber gehaald.” Volgens de fotograaf zijn de wandelaars in een brandweerwagen naar huis gebracht. “Dat was de intentie, maar dit voertuig was vast komen te zitten in een weiland. Maar ik neem aan dat iedereen inmiddels weer veilig thuis is.”

Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Deel dit artikel: