Vrijdag opnieuw zonovergoten; komend weekend meer wolken en iets kouder

nieuws
Foto: Martin Nuver (112 Groningen)

Na een zonovergoten donderdag belooft ook vrijdag een mooie dag te worden in Groningen. Ook komend weekend is er zon, maar wel met iets meer bewolking tussen de zonnestralen. Ook de temperaturen liggen komend weekend iets lager.

Vrijdagochtend begint al zonnig. Gedurende de dag loopt de temperatuur op tot ongeveer 9 graden, bij een matige wind uit het oosten of zuidoosten. Zaterdag begint zonnig, maar in de loop van de middag neemt de bewolking boven Groningen toe. De temperatuur ligt met 6 graden een stuk lager dan op vrijdag en de wind draait zaterdag van het (zuid)oosten naar het noordoosten, met zwak tot matige windsnelheden.

Zondag kent een gelijksoortig weerbeeld, al zullen er gedurende de gehele dag wolken te zien zijn. Bij temperaturen tot 7 graden draait de wind naar het noorden, om vanaf zondagavond weer richting het oosten te bewegen.

Na het weekend keert de zonneschijn vanaf dinsdag volledig terug. Ook lopen de temperaturen dan weer weer langzaam op.