Verdachte rellen Grote Markt meldt zich bij politie

nieuws
Foto: Chris Bakker

Een man die sinds afgelopen najaar gezocht werd vanwege de rellen op de Grote Markt heeft zich vrijdag bij de politie gemeld. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

De rellen vonden plaats op 21 november. In de binnenstad braken rellen uit waarbij meerdere vernielingen werden aangericht en een winkelpand werd geplunderd. “Onlangs hebben we bewegende beelden gepubliceerd van drie verdachten van de ongeregeldheden”, laat de politie weten. “We hebben daarop meerdere tips ontvangen. Afgelopen vrijdag heeft één van de verdachten zich bij de politie gemeld.”

Het gaat om een 19-jarige man uit Groningen. “De man is inmiddels verhoord. Hij zit niet meer vast, maar blijft wel verdachte.” In het onderzoek worden nu nog twee personen gezocht. Beelden van hen zijn te vinden op deze website.

Deel dit artikel: