Rechter: “Bewoonster Oosterparkheem moet per 1 mei verhuisd zijn”

nieuws
Foto Chris Bakker

De bewoonster die na het faillissement van MartiniZorg woonzorgcentrum Oosterparkheem niet wil verlaten moet op 1 mei verhuisd zijn. Dat heeft de rechter dinsdag besloten. Daarover schrijft RTV Noord.

Bij het faillissement van MartiniZorg, in januari van dit jaar, moesten bewoners op zoek naar een ander onderkomen. In Oosterparkheem bood MartiniZorg zorg en begeleiding aan 55-plussers met een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking. Aan de bewoners werden alternatieven aangeboden maar de bewoonster en vijf andere cliënten weigerden dit. Zij waren niet blij met de andere locaties en lieten weten het naar hun zin te hebben in Oosterparkheem.

De curator die het faillissement van MartiniZorg in goede banen leidt, wilde met een kort geding de bewoonster uit haar woning zetten, maar daar stak de rechter vorige week een stokje voor. Volgens RTV Noord heeft de rechter nu besloten dat de mevrouw op 1 mei andere woonruimte moet zien hebben gevonden. Het kort geding behandelde niet de vijf andere bewoners, die Oosterparkheem ook niet willen verlaten. Hoe hun zaak ervoor staat is onbekend.