Punt voor GRC Groningen, FC Lewenborg wint derby van Helpman

sport
Foto Andor Heij

In de eerste klasse F van het zondagvoetbal speelde GRC Groningen gelijk. FC Lewenborg won een klasse lager de derby tegen Helpman. Opnieuw werden veel wedstrijden afgelast vanwege coronabesmettingen.

GRC kwam op voorsprong via Rens Wardenier. GOMOS uit Norg kwam nog voor de pauze langszij. Na de thee zette Jasper Kingma GRC op 2-1, maar daarna werd Paul Bangura met twee keer geel van het veld gestuurd. GOMOS profiteerde en kwam terug tot 2-2.

De wedstrijd Hoogezand – Stadspark werd afgelast. GRC staat vierde en Stadspark twaalfde.

In 2L won FC Lewenborg de stadsderby van Helpman en deed daarmee onderin goede zaken. Het werd 2-0 door doelpunten van Brian de Witt en Edu Gerds. Helpman eindigde wedstrijd met tien man na een rode kaart.

ASVB – Gruno werd afgelast. Het verslag van GVAV – Valthermond staat hier. GVAV is tweede, Helpman zevende, FC Lewenborg elfde en Gruno twaalfde.

In de lagere klassen werden vrijwel alle wedstrijden met clubs uit de gemeente Groningen afgelast vanwege corona.

Deel dit artikel: