OrangeGas beoogde nieuwe hoofdsponsor FC Groningen

sport
Foto: Wouter Holsappel

OrangeGas moet de nieuwe hoofdsponsor van FC Groningen gaan worden. De onderhandelingen zijn in vergevorderd stadium met het bedrijf met tankstations met uitsluitend alternatieve brandstoffen in Nederland.

Onlangs werd bekend dat Office Centre, de vorige hoofdsponsor van FC Groningen, failliet is. De Trots van het Noorden moest dus op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. OrangeGas had, waarschijnlijk door een foutje van een overijverige medewerker, al een nieuwsbericht online staan waarin de samenwerking met FC Groningen werd aangekondigd.

De oorsprong van OrangeGas ligt in 2008. Het bedrijf wil een bijdrage leveren aan duurzame mobiliteit. “Daarom opent OG tankstations waar uitsluitend schone brandstoffen worden aangeboden: Bio-CNG, elektrische snelladers op basis van groene stroom, Waterstof, LNG/LBG (Liquid Biogas) en CO2 voor milieuvriendelijk koelen.” valt te lezen op de website van het bedrijf. OrangeGas gaat per 1 april verder onder de naam OG Clean Fuels.

Algemeen directeur Wouter Gudde laat in een reactie weten: “We zijn in een vergevorderd stadium, maar er is nog geen witte rook. Ergens volgende week hopen we dat het rond komt.”