Meer dan 10.000 leerlingen bereikt met project ICT-onderwijs

nieuws
Foto: Stichting de Computerbank

Het project ‘ICT-onderwijs’ voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs in de aardbevingsregio heeft in 2,5 jaar tijd meer dan 10 duizend leerlingen bereikt.

Dit project van Kansrijke Groningers is in 2018 geïnitieerd en gefinancierd door Economic Board Groningen en wordt uitgevoerd door Basicly. Hun gezamenlijke doel is om leerlingen digitaal geletterd van school te laten gaan, zodat zij een voorsprong op de arbeidsmarkt hebben.

Project ICT-onderwijs is het grootste project op het gebied van digitale geletterdheid in Nederland. Uitvoerder Basicly werkt tijdens een tweejarig traject intensief samen met de deelnemende scholen. Alle leerlingen krijgen structureel lessen in digitale geletterdheid aangeboden, als aanvulling op het reguliere onderwijsprogramma. Daardoor krijgen ze gedegen basiskennis van mediawijsheid, informatievaardigheden en ICT-basisvaardigheden. Dat bereidt hen voor op de digitale samenleving.

Het ultieme doel is dat alle kinderen uit de aardbevingsregio 100% kansrijk en met een voorsprong de arbeidsmarkt op gaan aan het einde van hun schoolcarrière. Het aantal digitaal geletterde kinderen ligt momenteel nergens in Nederland zo hoog als in deze regi