Hogeschool Tio neemt intrek in pand Phebenstraat

Hogeschool Tio heeft zijn intrek genomen in Groningen. De particuliere hogeschool heeft zich gevestigd in de Phebenstraat, waar vroeger een waterleidingbedrijf zat.

Het gebouw biedt ruimte aan ruim 300 studenten. De studenten volgden het afgelopen jaar onderwijs op een tijdelijke locatie, in het Schimmelpenninck Huys. Hogeschool Tio biedt mbo-, hbo- en MBA-opleidingen op het gebied van business, hospitality en toerisme. Die had Groningen de afgelopen jaren niet.

Het pand heeft zo’n dertig klaslokalen, met diverse praktijklokalen die zijn ingericht als onder andere een rechtbank, restaurant, receptie en boardroom. Het gebouw heeft verder een kantine en diverse zelfstandige studieplekken.

Vestigingsmanager Geert van der Meer: “We hebben afgelopen periode flink verbouwd, het hele pand is van binnen en ook deels van buiten gestript en voldoet nu volledig aan onze wensen. De ruime opzet en sfeervolle lokalen passen goed bij ons karakter als hogeschool.”

—-