Esseline Schieven per 1 juni directeur bij Nijestee

nieuws
Foto via Nijestee

Per 1 juni neemt Esseline Schieven het directeurschap van Nijestee over van interim-bestuurder Jan Jaap Vogel.

Schieven volgt Pieter Bregman op als vaste eindverantwoordelijke binnen de grootste woningcorporatie van Groningen. Bregman stopte in februari als directeur bij Nijestee, na een dienstverband van 25 jaar bij de corporatie en haar voorgangers. Jan Jaap Vogel werd vervolgens aangesteld als interim-directeur.

De van oorsprong Rotterdamse Schieven stelt blij te zijn met haar aanstelling: “Nijestee speelt, samen met de bewoners, in op de veranderingen. Dit vraagt om een wendbare organisatie met hart voor de bewoners, die goed kan inspelen op de maatschappelijke ontwikkelingen. Ik kijk ernaar uit om mijn energie hierin te steken, samen met alle mensen bij Nijestee. Met plezier keer ik terug naar de stad Groningen, waar ik mij wil inzetten voor de Stadjers, de huurders.”

Met Schieven krijgt Nijestee een ‘maatschappelijk gedreven ervaren bestuurder met hart voor de Stad’, stelt Nijestee’s RvC-voorzitter Jan de Jeu: “We wensen haar en de organisatie heel veel succes de komende jaren met de opgaven waar Nijestee voor staat: tevreden huurders, meer betaalbare woningen en verdere verduurzaming van bestaande woningen.”