‘Eerstejaars scoren slecht en voelen zich niet verbonden met de RUG’

nieuws
Foto: Wutsje / Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17987351

Eerstejaars studenten scoorden ‘ronduit slecht’ in het eerste blok van dit collegejaar en voelen zich nauwelijks verbonden met de academische gemeenschap. Dat meldt de Universiteitskrant, na onderzoek van de RUG.

De Commissie Onderwijs Strategie (COS) van de Rijksuniversiteit evalueert regelmatig het onderwijs aan de RUG en het welzijn van studenten en docenten. Uit een enquête na het eerste blok van dit academisch jaar blijkt dat het slecht is gesteld met de onderwijsresultaten van eerstejaars. Normaal halen die in het eerste blok tien studiepunten, nu bleef het steken op 8. De resultaten van ouderejaars studenten zijn niet meegenomen in het rapport.

Volgens de commissie zijn er geen duidelijke verklaringen. Wel lijkt het dat eerstejaars studenten zich niet verbonden voelen met de academische gemeenschap. De commissie stelt voor, uiterlijk het volgend collegejaar een werkgroep van studenten en wetenschappers in te stellen. Die moeten met voorstellen komen om hier wat aan te doen.