Campagne tegen wapenbezit onder jongeren van start

nieuws
Foto: Bob Knight from FreeImages

Om wapenbezit onder jongeren tegen te gaan, start vrijdag in Groningen de campagne YouChoose. De campagne wordt geopend door burgemeester Koen Schuiling.

YouChoose stelt jongeren voor de keuze: wil je indruk maken bij je vrienden door een (steek)wapen te dragen? Of wil je respect krijgen voor je talenten? De aftrap is vrijdag bij de soos van WIJ Groningen in Lewenborg.

Tijdens de opening onthult de burgemeester de eerste QR-tegel van de campagne. Die tegels liggen op plekken waar veel jongeren komen, zoals schoolpleinen en sportveldjes. Wie de QR-code scant, komt op de site youchoose.nl/groningen. Daarop staat onder meer een reportage met een onderzoek naar wapenbezit in de Groninger wijken.

“Het steekwapenbezit onder jongeren neemt toe, helaas ook in Groningen,” zegt burgemeester Koen Schuiling. “De kans is groot dat wie een wapen bij zich draagt, dat ook gaat gebruiken. Het is dus belangrijk om jongeren te motiveren om geen wapen te dragen, en zich te richten op hun talenten.” Schuiling roept ook ouders op om dit met hun kinderen te bespreken.

Tijdens de opening van de campagne horen ook een rapworkshop, een kickboxles en een wedstrijd waarbij een rap moet worden afgemaakt.