Wethouder: “Binnenkort meer duidelijkheid over aankoop Hortus en Biotoop”

nieuws
De Biotoop in Haren (Foto: Bram Koster)

Binnen enkele weken komt er meer duidelijkheid over de aankoop van de gronden van de Hortus Botanicus en de Biotoop in Haren. Dat heeft wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) van Wonen woensdag laten weten.

Van der Schaaf reageerde daarmee op vragen van fractiemedewerker Mariska Sloot van de Stadspartij 100% voor Groningen. “Vorig jaar zomer heeft een delegatie van de gemeenteraad een bezoek gebracht aan de locatie”, introduceert Sloot het onderwerp. “De gronden zijn nu nog in eigendom van de Rijksuniversiteit Groningen. Het Stadsbestuur heeft aangegeven dat een voorstel tot aankoop eind 2021 aan de Raad zou worden voorgelegd, maar dat is nog niet gebeurd. Hoe zit dit?”

Wethouder Van der Schaaf: “Het is terecht dat u dit onderwerp op de agenda hebt gezet. Om een lang verhaal kort te maken, we zijn nog in gesprek met de universiteit over de aankoop. Deze gesprekken zijn overigens heel goed, maar er zijn wel twee partijen nodig die het met elkaar eens moeten zijn. Ik verwacht dat wij als College binnen enkele weken meer duidelijkheid kunnen geven.”