VriendenLoterij steunt Groninger Museum met 636 duizend euro

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Het Groninger Museum ontvangt een schenking van 636 duizend euro van de VriendenLoterij. Het museum is meerjarig partner van de VriendenLoterij.

In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over het afgelopen jaar bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Het geld komt ten goede aan 57 culturele partners en bijna 3500 goede doelen, clubs en verenigingen. Het Groninger Museum ontvangt als partner sinds 2006 een jaarlijkse bijdrage.

Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum: “Het museum is heel blij met dit geweldige bedrag. Het belang van de steun van de deelnemers van de VriendenLoterij aan het Groninger Museum is groot. Hiermee kan het museum de collectie verrijken, tentoonstellingen van internationaal belang organiseren en nieuwe doelgroepen aanspreken.”

Deel dit artikel: